Dnevna soba nam ponuja kotiček za sprostitev in druženje. Biti mora privlačna in zabavna, hkrati pa mora zagotoviti sproščujoč in udoben prostor, kjer se sprostimo in pozabimo na zunanji svet. V njej preživimo kar nekaj časa in pomembno je kako se v njej počutimo, zato smo zbrali nekaj nasvetov kako jo lahko popestrite.
V dnevno sobo naj bi umestili izdelke, ki težijo k vizualni in funkcionalni popolnosti. Ponavadi večje kose pohištva kot so sedežne garniture, dnevni regali in omare, vedno kupimo v nevtralnih barvah. Lažje namreč zamenjamo vse manjše dodatke, ki so ugodnejši, kot npr. preproge, dekorativne blazine, zavese, klubske mizice in podobno. Prostoru lahko dodamo tudi različne modne dodatke, kot na primer svečnike, stensko uro ali stojalo za revije.
Dovolimo si biti drzni! Izberemo žive in kontrastne barve, različne odtenke in vzorce. Lahko kombiniramo različne vrste blazin in prevlek, le paziti moramo, da se med seboj ujemajo. Knjižne police so odlična in preprosta ideja za popestritev prostora. Če izberemo odprte police jih do konca zapolnimo s knjigami, saj bo tako dnevni prostor izgledal še bolje.
V dnevni prostor moramo vnesti tudi delček sebe in svoje družine. Dragocene predmete ali fotografije postavimo na police ali vitrine in tako ustvarimo edinstveno dnevno sobo, ki navdaja z veseljem! Raziskave kažejo, da ni dobro, če je naš dom opremljen povsem klasično saj lahko izpade dolgočasno in slabo vpliva na naše počutje. Poskrbimo, da določeni predmeti izstopajo z obliko ali barvo in naš dom naredijo bolj živahnega!
Dnevna soba Silk - ugodno pohištvo