Ponosno vam sporočamo, da s spletno trgovino Hiša Pohištva letos prvič sodelujemo na tekmovanju za spletnega trgovca leta in se potegujemo za naziv “Spletni trgovec leta 2017“ oziroma “Spletni trgovec leta v kategoriji Dom in vrt”. Smo vam prirasli k srcu? Naša usoda je v vaših rokah! Povejte celemu svetu, kako ste zadovoljni z našo spletno trgovino in nam pomagajte do zmage!
 

Se sprašujete kaj pomeni spletni trgovec leta 2017?

Spletni trgovec leta je največje tekmovanje s področja spletnega nakupovanja v regiji, ki letos v Sloveniji poteka že šesto leto zapored. Vsako leto na njem sodelujejo vsi najvidnejši spletni trgovci, zaključi pa se s podelitvijo prestižnih nagrad.
Najprej vse spletne trgovine ocenijo kupci in trgovine z največ zbranimi točkami postanejo finalisti. Prvi del te ocene je pridobljen iz mnenj zadovoljstva uporabnikov - ta je sestavljen iz več indikatorjev: zadovoljstva kupcev, uporabniške izkušnje ter NPS (net promoter score). Drugi del ocene pa je pridobljen na podlagi tehnične skladnosti spletne trgovine z EU smernicami varnega spletnega nakupovanja, ter oceno optimizacije spletne strani za iskalnike (Search Engine Optimisation, SEO).
Nato strokovna komisija oceni tri finaliste iz vsake tekmovalne kategorije. Ocenjuje ključna področja spletne trgovine: uporabniško izkušnjo, varnost potrošnika in druge dobre prakse nakupovanja na spletu. Ocena strokovne komisije se prišteje prejšnjima dvema ocenama (zadovoljstvo uporabnikov in tehnična skladnost) in tekmovalec z najvišjo skupno oceno postane zmagovalec v svoji kategoriji.