Jedilnica ni le prostor za prehranjevanje,  ampak predstavlja enega najpomembnejših prostorov  v našem domovanju. Okusna kosila, dolgi večeri in zanimiva pripovedovanja ob prisotnosti družine prijateljev in sorodnikov krepijo družinske vezi in nas povezujejo. Zato je potrebno jedilnico oblikovati tako, da ponuja prijeten ambient v vseh pogledih.

Pomemben del vsakega prehranjevanja in druženja izhaja iz odličnega jedilnega sestava. Jedilni sestavi se razlikujejo glede na število uporabnikov in njihove navade. Pri izbiri pa morate biti pozorni tudi na obliko, dizajn in velikost prostora v katerega umeščate jedilni set. Z nekaj nasveti vas bomo poskušali usmeriti, da boste izbrali popoln jedilni komplet za vaš dom!

Večina uporabnikov izbere raztegljive mize, saj se lahko hitro in enostavno raztegnejo v primeru velikega števila gostov. Ko je miza pospravljena se raztegljivi elementi neopazno skrijejo pod mizo, in tako ne ovirajo sedenja. Izbirate lahko med raztegljivimi mizami od 100 pa vse do 300 cm.
Pri izbiri dolžine upoštevajte, da je priporočena razdalja mize na vsakega uporabnika vsaj 58 cm. V primeru oglatih miz pa svetujemo, da prištejete dodaten prostor za uporabnika na koncu mize. Pri mizah s sredinsko nogo, pridobite več prostora ob straneh, vendar pa istočasno izgubite prostor za noge, zato je dobro premislite, kaj se vam zdi pomembnejše.

Da zagotovite dovolj prostora pri vstajanju uporabnika od mize, morate paziti na velikost prostora v katerega jedilni set postavite. Priporočena razdalja med stolom in sosednjim elementom je 100 cm ali več.  Pred nakupom izdelka lahko v internetni trgovini preverite potrebne dimenzije, nato pa na tla položite časopisni papir v obliki ogledane mize. Tako boste natančno vedeli koliko prostora imate še na razpolago. Za okrogle jedilnice ali jedilnice z manj prostora pa priporočamo raztegljive polkrožne mize.

Bistveni kriterij pri izbiri velikosti jedilnega seta, poleg velikosti prostora, je število ljudi, ki istočasno uporabljajo jedilnico. Če pogosto povabite prijatelje ali sorodnike poskrbite, da boste imeli nekaj rezervnih stolov. Pri izbiri stolov bodite pozorni na višino in dolžina sedišča. Priporočena razdalja med sediščem in jedilno površino naj bo od 20-35 cm.
Kuhinjski stoli spletne trgovine HišaPohištva.si so na hrbtnem in sedalnem delu oblazinjeni s tkanino ali usnjem, zato nudijo udobno sedenje tudi ob dolgem klepetu in druženju. Materiali so kvalitetni, trpežni in enostavni za vzdrževanje, usnjene oblazinjene površine pa lahko preprosto obrišete. Na voljo so kompleti štirih ali šestih stolov, ki bodo s svojim izgledom polepšali vašo jedilnico.