Klubska mizica predstavlja pomemben kos pohištva saj nanjo redno odlagamo kavo, čaj, revije ali daljinske upravljalnike. Poleg uporabnosti, pa le-ta tudi dopolni videz našega dnevnega prostora. Zbrali smo nekaj uporabnih strokovnih nasvetov, s pomočjo katerih boste lažje izbrali pravo mizico za vaš dom.

Postavitev

Med brskanjem po spletnih trgovinah imejte v mislih prostor, kamor želite mizico umestiti. Pozorni bodite na to, da boste predvideli dovolj prostora med mizico in sedežno garnituro in tako poskrbeli za razgiban, ter istočasno lahko prehoden prostor. Idealna oddaljenost klubske mizice od kavča je slabih petdeset centimetrov, saj lahko le tako brez težav dosežete predmet na mizici in imate istočasno dovolj prostora, da brez težav iztegnete noge.

Slog

Sloga dnevne sobe in klubske mizice morata biti usklajena, saj bo le tako mizica uspešno dopolnila izgled interjerja. V kolikor ste pristaš tradicionalnega sloga, izberite mizico iz furnirja, masivnega lesa ali medenine. Sodobne klubske mizice pa so po navadi izdelane iz lesa v kombinaciji s kamnom, kovino ali steklom.

Velikost in oblika

Pomembna je tudi izbira pravilne velikosti klubske mizice glede na kvadraturo dnevne sobe in dolžino sedežne garniture. Priporočljivo je, da je mizica proporcialna glede na sedežno garnituro in v dolžino meri približno dve tretjini dolžine kavča. Drugo pravilo pa pravi, da naj bo višina najvišje odlagalne površine mizice enaka višini sedišča sedežne garniture oziroma nekoliko nižja.
Okrogla ali ovalna mizica je idealna za razdrobljeno postavljena sedišča, medtem ko je pravokotna ali kvadratna bolj primerna za sedežne garniture v obliki črke L oziroma U. Obliko prilagodite glavnemu namenu mizice – jo boste uporabljali za delo na računalniku, pisanje ali pa le odlaganje knjig?
V naši ponudbi najdete preproste, dvižne, raztegljive in minimalistične klubske mizice, kot tudi mizice s poličkami, prostorom za shranjevanje ali frontami nepravilnih oblik. Pobrskajte po našem spletnem salonu in preverite nove artikle!