Pri iskanju popolne sedežne garniture najdemo neštete kombinacije barv, materialov in velikosti, ki nas lahko pustijo negotove. Z nekaj kratkimi nasveti, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, prihranite svoj čas pri izbiri nove sedežne garniture:
1. Razmislite o velikosti – če imate večjo dnevno sobo, najprej premislite koliko prostora želite nameniti sedežni garnituri. Želite poleg sedežne v dnevno sobo umestiti tudi naslonjače? Boste na sredino postavili klubsko mizico ali pa boste prostor dodatno zapolnili s stojalom za revije? V kolikor želite zapolniti večino prostora priporočamo sedežno garnituro L-oblike, saj nudi veliko prostora za sedenje, poleg tega pa je druženje prijetnejše. L obliko pa lahko uporabite tudi kot prostorsko pregrado in tako navidezno zmanjšate dnevni prostor.

Za manjše prostore priporočamo dvosede manjših dimezij – pri nakupu bodite pozorni tudi na funkcionalnost (raztegljivo ležišče, dodaten prostor za shranjevanje posteljnine...) in izberite dizajn, ki bo sovpadal z ostalim pohištvom. Preden se odločite za nakup lahko na tla položite časopisni papir v obliki ogledane sedežne, in si tako lažje prestavljate koliko prostora bo zavzela.
2. Določite postavitev – postavitev in izbira sofe je odvisna od vašega načina življenja. Preden določite postavitev, morate preučiti čas, ki ga preživite v dnevni sobi.
Ali večino časa preživite pred tv sprejemnikov? Izberite sedežno, ki bo usmerjena proti televiziji in bo nudila odlično podporo vaši hrbtenici!
Radi gostite prijatelje in pogosto prirejate srečanja? Priporočamo izbiro sedežne garniture L-oblike in dodatnega dvoseda (troseda) za udobno sedenje.
Uporabljate dnevni prostor za sprostitev in branje? Pobrskajte po katalogu sedežnih garnitur z bonnel vzmetmi in gostimi penami, ki poskrbijo za kraljevsko sedenje. Prostor lahko dodatno opremite s sedeži ali stojali za revije.

3. Sedežna garnitura + ležišče?
Poleg izgleda sedežne garniture, je pomembna tudi njena funkcionalnost. Večina sedežnih garnitur že vsebuje raztegljivo ležišče, ki ga je možno hitro raztegniti – ležišče lahko pripravite z raztegovanjem sedalnega dela ali z zamaknitvijo naslonjala. Večina vsebuje tudi dodatni prostor za shranjevanje posteljnine, kar je izjemno priročno predvsem v manjših domovih.
4. Dizajn - Izberite stil sedežne garniture, ki se bo ujemal z dizajnom in razporeditvijo vašega pohištva. Če ima vaše domovanje moderen pridih, izberite sedišče preprostih linij in živih barv. Če se v vašem domu prepletajo različni stili, pa priporočamo nevpadljivo sedežno garnituro nevtralnih barv.
5. Izbira barve in materiala. Spletni katalog trgovine Hišapohištva.si vam predstavlja sedežne garniture različnih oblik, barv in materialov, izbirate pa lahko tudi med različnimi polnjenji sedalnih površin.
Sedišča v večini primerov sestavljajo valovite ali Bonnell vzmeti, dopoljuje pa jih poliuretanska pena, ki poskrbi za maksimalno udobje. Naslonjala, ki skrbijo za pravilno poravnanvo hrbtenice vsebujejo silikonsko ali poliuretansko peno. Poleg tega lahko izbirate prevleke iz tkanine in eko usnja različnih barv, ali pa izberete kombinacijo slednjih. Vse sedežne garniture se ponašajo z visoko kvaliteto izdelave, zato vam bodo dolgo služile!