Urejanje doma se zdi zabavna in nezahtevna naloga, vendar pa je resnica daleč od tega. Dom je prostor, ki izraža našo osebnost skozi malenkosti, ki jih vanj vnašamo. Velikokrat kupimo nekaj, kar nam je na prvi pogled všeč, kasneje pa ugotovimo, da se barvno ne ujema z ostalimi elementi pohištva ali pa bodisi zavzame preveč prostora. Splošnih pravil za opremljanje doma ni, podamo pa vam lahko nekaj začetniških napak, katerim se lahko z lahkoto izognete. Preberite!

Neurejena predsoba.
Predsoba je prostor, ki daje gostom prvi vtis, zato mora biti dobro opremljena in urejena. Ponavadi preveč časa namenimo opremljanju ostalih prostorov našega doma, pozabimo pa prav na predprostor. Poskrbeti moramo, da je ta urejen in čist, za prijetnejše vzdušje pa ga lahko opremimo z različnimi modnimi dodatki, dišavami, slikami ali ogledalom.
Slaba razsvetljava. Razsvetljavo pogosto izberemo tako, da se ujema s prostorom, pozabimo pa na njeno moč – svetloba je lahko bodisi premočna ali prešibka. Pred opremljanjem moramo premisliti točno za kaj bomo prostor uporabili in vanj umestiti pravilno razsvetljavo. V spletni trgovini Hisapohistva.si smo skoraj vsem kompletom dodali  LED-ice, zato vam za to ni potrebno skrbeti!
Pohištvo ob zidu. Več prostora pridobimo, če pohištvo postavimo ob zid, a moramo kljub temu preučiti tudi ostale možnosti postavitve pohištva. Priporočljivo je izbrano komodo ali omarico postaviti tako, da služi kot nekakšna pregrada med npr. kuhinjo in dnevno sobo ali jedilnico in sobo za druženje.
Perfektno ujemanje. Mnogi menijo, da se morajo vzorci med seboj popolno ujemati (na primer: vzorec na oblazinjenem pohištvu naj bi se ujemal s prtom). Napaka! Dokazano je, da popolno ujemanje vzorcev dela človeka nervoznega in je odraz pomanjkanja drznosti.
Pretiravanje s pohištvom. Gre za eno večjih napak, ki jo delajo predvsem lastniki manjših stanovanj. Manjše prostore je pametno opremiti minimalistično in vanje vnesti le pomembne kose pohištva. To nikakor ne pomeni, da se moramo odreči osnovnim elementom pohištva, vendar ni potrebe po pretiravanju.

Navidezno večji prostor. Ljudje, ki živijo v blokih velikokrat niso zadovoljni z velikostjo dnevne sobe. Če ste tudi vi med njimi, lahko prostor navidezno povečate s preprostim trikom, z ogledali. Pomembno je, da je ogledalo čim večje, namestimo ga od tal do stropa, najbolje na steno kamor pada naravna svetloba. Prav zaradi igre naravne in umetne svetlobe bo vaš dom videti večji.
Bela barva. Slednja barva je vedno v modi, saj optično poveča prostor in ga hkrati naredi svetlejšega. Vse lepo in prav, vendar zakaj ne bi prostoru dodali nekaj živahnosti?  Vsak prostor potrebuje nekaj raznolikih barv, tako živih, kot tudi umirjenih ali naravnih. Slabost belih površin je, da se hitro umažejo!
Pri urejanju doma si je potrebno vzeti dovolj časa.  V mislih imejte, da je notranja ureditev doma svojevrstna umetnost, ki zahteva kar nekaj časa, vztrajnosti, ter potrpežljivosti. Če niste prepričani, kako bi se tega lotili, se za nasvet obrnite na naš email naslov info@hisapohistva.si ali nas kontaktirajte preko obrazca »Izdelek zame«.