Novo šolsko leto se hitro približuje, pričakujejo pa ga predvsem predvsem prvošolčki! Nove obveznosti v šoli prinašajo tudi spremembe v otroških sobah, kjer bodo vaši otroci udobno bivali in uspešno opravljali domače naloge. Poletje je tako pravi čas za preureditev mladinske sobe. Da bo mladinska/otroška soba izpolnjevala vse zahteve za kakovostno bivanje vašega otroka je potrebna dobra organizacija in načrt opremljanja.
Veliko pozornosti moramo nameniti tako postelji in  garderobni omari, kot tudi pisalni mizi, za katero bo otrok v času šolanja preživel veliko časa. Še posebej pomembna je pisalna miza. Njena delovna površina mora biti čim večja (dolžina mize naj bo 100 cm širina pa vsaj 50 cm), da bo otrok lahko nanjo z lahkoto namestil vse šolske potrebščine in kasneje po možnosti tudi računalnik. Pisalna miza se mora poleg svoje funkcionalnosti tudi lepo uskladiti z ostalim pohištvom – naj bo razigrana in moderna, ter mehkih linij. Nedaleč stran od mize namestite tudi različne predalnike, police ali nižje komode, kamor bo lahko vaš šolar shranjeval vse učbenike in zvezke. Poskrbite, da bo shranjevalnega prostora dovolj, saj se bo gradivo čez leta nabiralo, urejenost le-tega pa bo pripomoglo k boljši organiziranosti otroka in boljšemu opravljanju domačih nalog.
Tudi osvetljenost delovne površine je pomembna, zato postavite mizo blizu okna oziroma mizo opremite s kakovostno namizno svetilko (barvito in z zanimivimi vzorci). Priporočljivo je, da ima svetilka tudi varovalo, ki preprečuje, da bi otrok prišel v stik z vročo žarnico.
Pomembne so barve! Te igrajo v otroški ali mladinski sobi veliko vlogo, tako na pohištvu, kot tudi na različnih dodatkih. Otrok pa bolj najbolj zadovoljen, če mu boste prebarvali stene in ga v barvanje tudi vključili. Deklicam so bližji rožnati, oranžni in vijolični odtenki, fantje pa prisegajo na zelene, modre in rdeče barve. Lahko pa se poigrate tudi z različnimi barvnimi kombinacijami ali pa na stene narišete različne vzorce. Ne smete pa pozabiti, da je vaš šolar še vedno razigran otrok, zato naj soba ne bo pretirana delovna, pač pa naj ponuja tudi prostor za druženje in igranje s prijatelji. Večina učenja in spoznavanja sveta namreč poteka prav skozi igro. Dodatni stoli, igrače, preproge in manjše blazine bodo izpopolnili pričakovanja vašega otroka. 

Otrokom sobe predstavljajo udoben, varen in srečen kotiček, zato naj bo njihova soba takšna, da bodo še naprej razvijali svoje sposobnosti in domišljijo, ter jo bodo lahko z malo truda pretvorili v majhno notranje igrišče.