Pomemben del vsakega doma so barve, ki močno vplivajo na naše počutje – prostor poživijo in mu dajo dodatno energijo. Slednje lahko potrdimo tudi z dejstvom, da vsakodnevno izbiramo barve svojih oblek v skladu s svojim razpoloženjem, saj nekatere barve na nas vplivajo blagodejno, druge pa nas vznemirjajo.
Ker barve sten in pohištva v veliki meri prispevajo k celotnemu videzu prostora, smo v nadaljevanju izbrali nekaj strokovnih nasvetov kako pravilno izbrati in kombinirati barve med seboj!

Razpoloženje • Ni več skrivnost, da imajo različne barve različen vpliv na naše počutje, saj so že stare civilizacije uporabljale barve za uravnoteženje duha in telesa, ter raziskovale učinke barv na človekovo razpoloženje. Barve so svoj pomen skozi stoletja spreminjale glede na čas in različne kulture. Raziskave o vplivu barv na naše telo pa so prisotne še dandanes.
Barve govorijo •  Kot smo omenili, barve našega doma močno vplivajo na naše razpoloženju in tako neposredno vplivajo na kakovost bivanja. Poglejmo si osnovne značilnosti najpogosteje uporabljenih barv in predloge za njihovo uporabo: 
• modra – barva vode in neba. Deluje pomirjujoče in osvežujoče, ter je v kombinaciji s svetlo zeleno barvo priporočljiva za kopalnice. Temnejši modri odtenki so primerni za delovne prostore, saj spodbujajo koncentracijo.
• rdeča – barva ognja in simbol ljubezni. Gre za vpadljivo barvo, ki je priporočljiva le v prostorih, v katerih se ne zadržujemo dolgo (npr. predsoba).
• oranžna – barva veselja in zabave - stimulira komunikativnost in ustvarjalnost.
• rumena – barva sonca. Deluje spodbujajoče, izboljšuje koncentracijo in razmišljanje, zato je v zmernih količinah priporočljiva za delovni prostor. Moramo pa vedeti, da se je v notranjosti, ki je prežeta z rumeno barvo, težko sprostiti.
• zelena – barva narave, ki jo povezujemo z udobjem in mirom. Deluje pomirjujoče in zaščitniško.
• rjava – barva zemlje in lesa. Uporabljamo jo v dnevnih sobah ter spalnicah in je tako kot rjava barva povezana z naravo. Daje občutek topline in udobja.
• vijolična – barva razkošja in plemenitosti, ki spodbuja našo kreativnost.
• bela – gre za barvo čistosti in nedolžnosti. Kljub temu z njo ne smemo pretiravati, če ne želimo, da bi bil naš dom videti preveč »hladen«. Predstavlja idealno barvo za kuhinjo ali spalnico.
Hladne ali tople barve? • Barve ne vplivajo le na naše počutje, temveč tudi na celovito podobo našega stanovanja. Preden dokončno določimo barve sten si moramo predstavljati, da v izbranem prostoru že bivamo. So nam všeč tople ali hladne barve? Se v navideznem prostoru počutimo utesnjeno ali sproščeno?
Izbira toplih barv (rdeča, rumena, oranžna) navidezno pomanjša prostor ter zbliža elemente, medtem ko hladne barve (zelena,vijolična, modra) navidezno povečajo prostor ter elemente med seboj oddaljijo.
V spletni trgovini Hiša Pohištva tako ponujamo raznovrstno ugodno pohištvo različnih barv, ker želimo, da je pohištvo primerno za vsako stanovanje!