Doma potrebujemo udoben prostor za preživljanje prostega časa in prav dnevna soba nam ponuja kotiček za sprostitev in druženje. V ekipi Hišapohištva.si se zavedamo, da v dnevni sobi preživimo veliko časa, zato smo na spletno stran umestili  izdelke, ki težijo k vizualni in funkcionalni popolnosti. Kaj pa pravzaprav je popolna dnevna soba? Popolna dnevna soba mora hkrati ustreči različnim kriterijem, na pogled mora biti privlačna in zabavna, hkrati pa mora zagotoviti sproščujoč in udoben prostor, kjer lahko vsak pozabi na vsakodnevne težave. V nadaljevanju najdete nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri opremljanju vašega kotička za oddih.
Osnovno vodilo za opremljanje vsakega prostora je upoštevanje feng shui-ja oziroma pretoka energij skozi prostor. Le-ta mora v prostoru kjer se družimo z družino in prijatelji potekati nemoteno. Da dnevni prostor čim bolje izkoristimo, pred začetkom opremljanja  izmerimo njegovo velikost in preučimo obliko. Med načrtovanjem pomislimo na različne postavitve izbranih elementov pohištva, nikakor pa ne smemo pozabiti upoštevati smeri iz katere prihaja svetloba.
Izbira pohištva je v veliki meri odvisna od barve in materiala tal. Uporabimo lahko les, kamen ali priljubljen laminat, dopolnimo pa ga s preprogo. Strop dnevne sobe naj bo bele barve s čim manj okrasja, saj tako prostor izgleda vizualno višji.
Najpomembnejši element s katerim začnemo opremljanje dnevnega prostora je sedežna garnitura. Postavimo jo tako, da ne zapira prostora. Tisti, ki na njej sedijo, morajo imeti neoviran pogled do vrat in ne smejo kazati hrbta ostalim osebam v prostoru. Naj bo ob zidu, saj bo tako dajal osebi, ki sedi na njem, občutek varnosti in udobja. Pri izbiri barve moramo uskladiti okuse celotne družine in ne smemo pozabiti na usklajenost z barvami sten. Če so svetlejše uporabimo temnejše pohištvo in obratno, ter vedno stremimo k barvno uravnoteženemu prostoru.
Glede na postavitev sedežne garniture določimo postavitev ostalih elementov pohištva. Pazimo, da v dnevni sobi ne postavimo pohištva sredi sobe. Tako rešitev je priporočljivo uporabiti le, če je prostor nepravilnih oblik oziroma ga hočemo navidezno razdeliti. Pri nakupu stremimo k izbiri udobnega pohištva in se raje odločimo za novega kot pa rabljenega! Na primer:
1. lahko izberimo krožno ureditev dnevnega prostora z osrednjo mizico, za kramljanje ob kavici s prijatelji. Le-ta ustvari razgiban in dostopen prostor. V kolikor dnevni prostor uporabljamo predvsem za gledanje televizije, pa izberemo linearno postavitev dnevnega regala.
2. knjige ustvarijo toplino v vsakem prostoru. Knjižne police v dnevni sobi so odlična in hkrati preprosta ideja za popestritev prostora. Če izberemo odprte police jih do konca zapolnimo s knjigami, saj bo tako dnevni prostor izgledal bolj profesionalno.
3. dovolimo si biti drzni! Prostoru dodamo različne modne dodatke, kot je npr. stenska ura ali stojalo za revije Lesefutter.
4. seveda pa moramo v dnevno sobo vnesti tudi delček sebe in svoje družine… Predmete, ki bi jih radi razstavili lahko postavimo v steklene vitrine ali na poličke. Tako ustvarimo edinstveno dnevno sobo, ki navdaja z veseljem in polni z energijo!