Garderobna omara je nepogrešljiv in uporaben kos pohištva, ki ponuja prostor za shrambo vaših oblačil. Različne razporeditve predalov, polic in obešalnikov vam pomagajo, da preprosto organizirate svoja oblačila. Je eden bolj uporabljenih kosov pohištva, zato je pomembno, da izberete funkcionalno omaro, ki se bo zlila z domačim okoljem, hkrati pa vaši spalnici ali garderobni sobi dala poseben pridih.
Izbor omar v spletni trgovini Hišapohištva.si je raznolik, zato boste med brskanjem zagotovo našli omaro, ki jo iščete! V nadaljevanju preberite nekaj osnovnih napotkov, ki vam bodo v pomoč pri izbiri!
Prvi korak je izbira prave oblike, ki se bo prilegala stilu vašega doma. Večina omar v asortimanu je sodobnega in nevtralnega izgleda, za raznolikost pa je poskrbljeno z različnimi barvnimi kombinacijami in dodatki. Garderobni omari tako lahko dodate ogledalo ali pa izbirate med različnimi načini odpiranja. Natančni mehanizi omogočajo, da se vrata odpirajo/zapirajo nežno, tiho in lahkotno.
Način odpiranja pa je nerazdružljivo povezan tudi z velikostjo prostora in elementi pohištva v prostoru kamor boste omaro umestili. Natančno torej izmerite prostor! – za lažjo predstavo si lahko pomagate s časopisnim papirjem (položite ga na tla) v dimenzijah ogledanega artikla.
Razporeditev notranjosti omare je odvisna od velikosti, ta pa od števila in tipov oblačil/stvari, ki jih želite v omari shraniti. Na voljo so različne postavitve polic, palic za obešanje, ter predalov, kamor lahko pospravite vaš predmete. V kolikor boste garderobno omaro uporabljali za shrambo daljših oblek, priporočamo visoke omare, ki imajo palice za obešanje nameščene nekoliko višje. Če pa se nagibate k shrambi manjših stvari, izberite postavitev z številčnimi policami,  predalniki in palicami nameščenimi na polovici višine.

V spletnem katalogu Hišapohištva.si najdete omare narejene iz kvalitnega in trpežnega materiala, ki je trpežen in preprost za vzdrževanje. Naravne premaze odlikuje barvna stabilnost in odpornost na poškodbe, hkrati pa le-ti omogočajo da pohištvo »diha«. S tem se izognete zatohlosti, nabiranju plesni in dosežete, da oblačila ohranijo svež vonj!  Slednje je pomembno, saj lahko pri nekvalitetnih omarah, narejenih iz slabih materialov, pride do zatohlosti in nabiranja plesni, česar pa seveda ne želite!