Vsi si želimo zvečer hitro potoniti v globok spanec, ter se zjutraj prebuditi polni energije in optimizma za premagovanje vsakodnevnih ovir. Da to dosežemo, moramo urediti spalnico tako, da si pričaramo sproščujoče in umirjeno vzdušje, ki vodi h kakovostnemu spancu! Lahko bi rekli, da je spalnica naša oaza miru, ki nam nudi varno zavetje.

Osnovno pravilo minimalistično opremljene spalnice so preproste in osnovne barvne sheme. Svetle barve lahko poudarite z modnimi dodatki iz kovine in stekla ali pa jih dopolnite z intenzivnejšimi barvami, ter tako pričarate videz modernega bivanja. V kolikor vam hladnejši materiali ali intenzivne barve niso pri srcu, pa lahko prostor dopolnite s pohištvom iz masivnega lesa ali pa navdih poiščete v naravi. Za opremljanje vsekakor izberite naravne materiale, ki bodo s svojimi nežnimi barvami v vaš spalni prostor prinesli svežino in pridih narave. Izberite talno podlogo iz naravnega materiala, kot je les ali laminat, kar bo dalo videz udobja in razkošja. V primeru, da se ne morete ločiti od preproge, izberite tako, ki je svetlih barv, s preprostimi vzorci. Alternativa pa so tudi ploščice!
Če ste oboževalec/ka minimalističnega in svetlega sloga, lahko navdih za vašo spalnico najdete na vzhodu. Bele stene, nizka postelja, zloščena lesena tla, ogledalo ali dodatki iz stekla, ter modni rdeči dodatki za dom so značilni prav za japonski slog. Ne pozabite pa tudi na nekaj kosov pohištva v visokem sijaju!
Postelja je osrednji kos pohištva v spalnici. Najpomembnejša je njena velikost, saj mora biti dovolj velika za kakovosten spanec, vendar ne prevelika glede na prostor. Ne pozabite pa tudi na izbiro udobne vzmetnice, saj le ta ponuja zadostno podporo vaši hrbtenici in zagotavlja kraljevski spanec. V kolikor želite vzmetnico kupiti v kompletu s posteljo nas kontaktirajte na info@hisapohistva.si in sestavili vam bomo komplet po vaših željah.
Drugi najpomembnejši element v spalnici pa je garderobna omara. Izbirate lahko med različnimi velikostmi in načini odpiranja (klasično ali z drsnimi vrati), shranjevalni prostor pa dopolnite s predali, ki jih pospravite pod posteljo. Predvidite tudi prostor za nakit in torbice – zanje si omislite različna stojala. Za shranjevanje knjig in drugih osebnih stvari pa so primerne komode ali večji predalniki.
Ne umestite spalnice in pisarne v isti prostor! Največja napako boste naredili, če boste spalnico uporabljali tudi kot pisarno. Pisarniško pohištvo ne jemlje le veliko prostora, temveč vas tudi stalno opominja na vsa nedokončana opravila. Tako boste tudi med počivanjem razmišljali o delu, ter se odrekali kakovostnemu in mirnemu spancu!
Izberite torej spalnico v kateri se boste sprostili, pozabili na vsakodnevne težave in mirno zaplavali v globok spanec!