Starševstvo je sestavljeno iz čudovitih trenutkov sreče in ljubezni, po drugi strani pa je polno odgovornosti, med katerimi je tudi varnost otroka. Starši želimo svojega otroka zaščititi pred nevarnostmi, zato v domačem okolju zaščitimo ostre robove in električne vtičnice ter pred stopnicami namestimo ograjice. Vendar se za otroka varen dom začne v njegovi otroški sobi – to je prostor za spanje, igro in učenje. V nadaljevanju razkrivamo, kakšne tehnične specifikacije mora izpolnjevati pograd ali otroško pohištvo, da ga lahko brez skrbi postavimo doma. 

Na kaj moramo paziti pri nakupu pograda?

Letno se v svetovnem merilu obravnava kar 36.000 poškodb otrok, ki po povezane z pohištvom v otroških sobah. Ravno zato je pri nakupu in uporabi pograda potrebno upoštevati naslednje napotke.
• Pri nakupu pograda moramo v prvi fazi upoštevati starost otroka. Otroci mlajši od šestih let naj ne bi spali na zgornjem ležišču, saj še nimajo dovolj dobro razvite koordinacije in zato ne znajo dobro plezati po lestvi.
• Kupiti moramo pograd, ki ima dobre stopnice ali dobro lestev. Slednja mora biti dobro pritrjena, dovolj trdna in dovolj široka za varno vzpenjanje ter spuščanje. Ne dovolite, da bi otroci nanjo odlagali oblačila ali igrače, saj se s tem poveča nevarnost padca.
• Življensko dobo in stabilnost pograda lahko zagotovimo le tako, da otrokom ne dovolimo skakanja po posteljah. Med skakanjem lahko otrok pade iz postelje, poleg tega pa velike obremenitve med skakanjem lahko povzročijo obrabo povezovalnih komponent konstrukcije.
• Tisti otrok, ki spi zgoraj, naj bo obrnjen tako, da ima pri lestvi noge, glavo pa na drugi strani postelje. Če na pogradu spi le en otrok, naj bo spanju namenjena spodnja postelja, zgornja pa igri.
• Pazimo, da pograd ni postavljen pod razsvetljavo.

Prednosti pogradov v spletni trgovini Hisapohistva.si

• Izdelani so iz kakovostnega in zdravega lesa ali drugega materiala, okvir in vezi pa so izjemno trdne.
Robovi in odprtine so oblikovani tako, da se otrok ne more poškodovati.
Varnostne ograje se ne morejo zlahka razrahljati, zato ni nevarnosti, da bi otrok med spanjem padel z ležišča.
Posteljno dno na zgornjem in spodnjem ležišču je odporno proti večjim obremenitvam in udarcem ter zagotavlja odlično zračenje.
Lestev je dobro pritrjena in omogoča stabilno plezanje.
Oglejte si našo ponudbo pogradov in otroških postelj - na voljo so v različnih dimenzijah in barvah. Vaši mali junaki si zaslužijo le najboljše, zato jim zagotovite svojim varno prihodnost!