ZASEBNOST IN PIŠKOTKI SPLETNE TRGOVINE HIŠAPOHIŠTVA.SI

 

7. VARNOST  IN PIŠKOTKI

7.1. Varnost

Spletna trgovina Hišapohištva.si uporablja tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov ter plačil. V te namene uporablja 256-bitni SSL.

 

7.2. Piškotki

Spletna trgovina Hišapohištva.si na svojih spletnih straneh (www.hisapohistva.si) uporablja spletne piškotke.

 

7.2.1 Kaj so piškotki?

Piškotki so besedilne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na obiskovalčevo napravo, s katero obiskovalec dostopa do interneta. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju obiskovalcu prijaznejših storitev. 

Shranjevanje piškotkov je pod vašim popolnim nadzorom, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabljate, hranjenje piškotkov omejite ali onemogočite. Obiskovalec spletne strani lahko nastavitve na svojem računalniku prilagodi, tako da piškotke izključi ali jih pogojno uporablja, lahko pa jih tudi izbriše, zaradi česar pa morda ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletnega mesta. Piškotki ne omogočajo branja podatkov, shranjenih na trdem disku obiskovalca, ti ostanejo zaupni.

 

7.2.2 Zakaj so piškotki potrebni? 

Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko piškotki obogatijo izkušnjo. Interakcija med obiskovalcem spletne trgovine in spletno trgovino je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša.

Spletna trgovina Hišapohištva.si s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter obiskovalcu bolj prijazno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa spletni trgovini piškotki pomagajo pri beleženju obiska.

Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste, preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali je uporabnik upravičen do določenih popustov in ugodnosti.

 

7.2.3 Onemogočenje piškotkov

Uporabnik spletne strani www.hisapohistva.si se sam odloči ali bo dovolil shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nekateri piškotki se namestijo samodejno, saj so nujni za nemoteno delovanje strani. Nastavitve za piškotke lahko uporabnik nadzira in spreminja. 

Pri prvem obisku spletne strani www.hisapohistva.si, se prikaže okno “Načela zasebnosti na Hisapohistva.si”, kjer lahko uporabnik izbere kateri piškotki se bodo namestili v njihovem brskalniku. Če se obiskovalec/uporabnik spletne strain strinja z namestitvijo vseh piškotkov, ki so prikazani v tabeli, klikne na gumb »Strinjam se«. Če obiskovalec klikne na gumb »Shrani«, se namestijo zgolj nujni piškotki za nemoteno delovanje strani! 

Zasebnost lahko kadarkoli upravlja na dnu (v nogi) spletne strani, s pritiskom na gumb "Zasebnost".

 

7.2.4 Uporabljeni piškotki

Differentius d.o.o. na spletnih mestih www.hisapohistva.si uporablja naslednje vrste piškotkov za namene in čas trajanja, kot to izhaja iz spodnje tabele:

Ime

Namen

Trajanje

Privolitev uporabnika

Moja Košarica

Piškotek omogoča, da lahko dodate izdelke v košarico. Brez tega piškotka uporabnik spletne strani ne more naročiti izdelkov. Piškotek ne shranjuje podatkov o obiskovalcu spletne strani.

30 dni

NE

Google Analytics

Štetje uporabnikov in shranjevanje podatkov o njihovih navadah na spletnem mestu

30 dni

DA

 

8. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti delovanje internetne strani, ažurnost in pravilnost podatkov. Kljub temu pa si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav, kar lahko povzroči oviro ali prekinitev uporabe spletne trgovine. Prodajalec ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Prodajalec ne zagotavlja točnosti, popolnosti in pravilnosti vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

V primeru tehničnih težav na spletni strani si prodajalec pridržuje pravico preklicati oddana naročila zaradi tehnične napake in ni odgovoren za morebitno škodo, ki bi nastala v času tehničnih težav. Prodajalec bo uporabnika o težavah obvestil v najkrajšem možnem času in ga seznanil z nadaljnjim postopkom.

 

9. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Z registracijo v sistemu Hišapohištva.si, uporabnik potrjuje, da je bil pred registracijo pisno ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov, ki jih dal na razpolago prodajalcu ob registraciji.

 

9.1 Obdelava osebnih podatkov

Differentius d.o.o. obdeluje osebne podatke v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov) in nacionalnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Differentius d.o.o. bo obdeloval navedene podatke za namen:

• kontaktiranja uporabnika za potrebe nemotene uporabe blaga ali storitev, ki so predmet teh Splošnih pogojev;

• zagotavljanja blaga ali storitev, ki so predmet splošnih pogojev in sklenitve pogodbe z uporabnikom;

• registracije uporabnika;

• izvajanja in pregledovanja plačilnih transakcij, času in kraju nakupa, načinih plačila, o nakupljenih izdelkih, koriščenju ugodnosti  in morebitnih neskladnosti pri izvrševanju plačil ter s tem povezanih zlorab in drugih kršitev teh Splošnih pogojev.

 

Poleg obveznih podatkov lahko uporabnik podjetju Differentius d.o.o. prostovoljno posreduje tudi podatke, ki niso obvezni za registracijo in opravo nakupov v spletni trgovini: spol in datum rojstva

Differentius d.o.o. bo obdeloval navedene podatke tudi za druge namene, in sicer pod pogojem, da se uporabnik za druge namene obdelave podatkov strinja ob registraciji. Uporabnik lahko ob registraciji ločeno označi ali se strinja z naslednjo obdelavo podatkov:

• za neposredno trženje glede ponudb blaga in storitev, akcijskih prodaj, ugodnostih in drugih sprememb oz. novosti;

• izvajanje tržnih raziskav o kakovosti izdelkov in storitev ter potrebah po dodatnih izdelkih ali storitvah.

 

9.2 Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva potrditev, ali Differentius d.o.o. obdeluje njegove osebne podatke ter seznanitev s temi osebnimi podatki, ima pravico, da te osebne podatke prejme in pravico, da jih posreduje drugemu upravljavcu. Uporabnik lahko zahteva omejitev obdelave osebnih podatkov, ugovarja obdelavi osebnih podatkov, prekliče dana soglasja za različne namene obdelave, zahteva popravke oz. dopolnitve ali izbris osebnih podatkov. V skladu z Uredbo EU o splošnem varstvu podatkov (GDPR) lahko uporabnik tudi prenese svoje osebne podatke, ki jih podjetje Differentius d.o.o. shranjuje zaradi uporabe spletne strani Hisapohistva.si.

Zahtevo za uveljavitev pravic iz prvega odstavka te točke, lahko uporabnik izvede s pisno zahtevo, poslano na naslov Differentius d.d., Ljubljana, Vodnikova cesta 187, 1000 Ljubljana, s pripisom »DPO«. Izbris osebnih podatkov lahko uporabnik izvede tudi v svojem uporabniškem računu.

Differentius d.o.o.bo v primeru uveljavljanja uporabnikovih pravic glede ugovora obdelave podatkov, preklica soglasja, zahteve po omejitvi obdelave ali izbrisu osebnih podatkov, ki imajo za posledico preprečevanje obveščanja uporabnika,preprečil obveščanje najkasneje v roku 15 dni od prejema ugovora oziroma spremembe nastavitev uporabnika, vendar v primeru, da je bila kampanja za obveščanje pripravljena pred obdelavo ugovora oziroma spremembe nastavitev, obstaja možnost, da bo uporabnik kljub temu prejel še zadnje obvestilo. Uveljavljanje ostalih pravic bo Differentius d.o.o. zagotavljal v rokih, zahtevanih z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

 

9.3 Uporabniki osebnih podatkov

Differentius d.o.o. z osebnimi podatki ravna posebej skrbno in onemogoča dostop nepooblaščenim osebam. V nekaterih primerih je potrebno zaradi posameznih primerov obdelav, ki jih Differentius d.o.o. ne izvaja samostojno, uporabnikove osebne podatke posredovati izvajalcem – zunanjim obdelovalcem, ki podatke obdelujejo v imenu, za račun in po navodilih Differentius d.o.o. (distribucijski partnerji, lastniki programske opreme idr..). Poleg zunanjih obdelovalcev Differentius d.o.o. posreduje uporabnikove osebne podatke tudi državnim organom na podlagi zakona in njihove obrazložene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka ter v primerih zahteve uporabnika ali na podlagi njegovega pisnega pooblastila.

 

9.3 Rok hrambe osebnih podatkov

Prodajalec zagotavlja, da bo vse podatke, ki mu jih bo uporabnik na kakršenkoli način posredoval, brezpogojno varoval, ter ravnal z njimi v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l.RS št. 86/2004, 113/2005). Osebni podatki uporabnika/registriranega uporabnika/kupca se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Prodajalec zagotavlja, da uporabnikovih/kupčevih osebnih podatkov ne bo nikoli zlorabil, mu pošiljal nezaželene komercialne elektronske pošte ali kako drugače kršil zasebnosti uporabnika.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov določen z zakonom, Differentius d.o.o. te osebne podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo. Osebni podatki, ki so pridobljeni na podlagi soglasij, pa se hranijo do preklica.

Zbrane osebne podatke bo prodajalec izbrisal po dokončanju uporabe za naveden namen ali na zahtevo uporabnika.

 

 

Posodobljeno dne 22.12.2018

.